‘Hoop voor zwervertjes vzw’ is een privé-initiatief uit Ingelmunster. We zijn een erkend asiel (HK nr. 30305475) en voeren een ‘no-killing’-beleid. Dit betekent dat er geen katten worden ingeslapen, enkel wanneer er sprake is van ondraaglijk lijden ten gevolge van een aandoening waarvan geen herstel meer mogelijk is. Hoop voor zwervertjes begon in 2014 met het redden van één zwerfkatje in de wei en groeide uit tot wie we nu zijn. Jaarlijks plaatsen we gemiddeld 250 katten. We werken samen met de gemeentes Ingelmunster, Meulebeke en Oostrozebeke.

Wij werken momenteel met 9 vaste opvanggezinnen en een 5-tal gezinnen die occasioneel opvangen. Dit zijn vrijwilligers die niet alleen instaan voor de dagelijkse verzorging, maar ook voor de medische verzorging wanneer dit nodig is. De kat vertoeft er in huiselijke kring en verblijft er totdat ze klaar is voor adoptie. Voor hun vertrek naar een definitieve stekje worden de poezen volledig wettelijk in orde gebracht. Dit wil zeggen dat ze steriel worden gemaakt, de nodige vaccins krijgen, gechipt en geregistreerd worden en de nodige ongediertebehandelingen krijgen.

Adoptanten betalen altijd een adoptiebijdrage, dit is een bijdrage voor de gemaakte onkosten en ondertekenen een adoptiecontract.

Hoop voor Zwervertjes vzw

Kortrijkstraat 152

8770 Ingelmunster

Ondernemingsnummer 0664.732.486

RPR  Gent, afdeling Kortrijk

HK: 30305475

Bank: BE87 7370 5272 4694